U trendu

CarGo: Tražimo sastanak sa Vladom ili idemo na protest, ministarka Mihajlović u dilu s taksi …

Udruženje građana CarGo i kompanija CarGo Tehnologies zatražili su danas sastanak sa ministarkom gradjevinarstva, saobraćaja i turizma Zoranom Mihajlović i članovima Radne grupe uz prisustvo premijerke Ane Brnabić, u suprotnom, ako ne dobiju odgovor do srede, najavljuju organizaciju masovnog protesta u Beogradu pod nazivom „Budućnost Srbije – Borba protiv mafije“.  

Predsednik Udruženja CarGo Aleksanadar Vučić izjavio je da Mihajlović i „taksi mafija na svaki način, protiv Ustava i protiv svih zakona žele da zabrane Udruženje gradjana CarGo“, prenosi u saopštenju ovo Udruženje.

„Ukoliko ne dobijemo odgovor do srede odgovorićemo na pozive gradjana i članova i krenuti u masovni protest. Ukoliko se nastavi s pritiscima, prinudjeni smo na poslednju liniju odbrane Srbije, jer su Mihajlović i taksi mafija privatizovali sve institucije. Mafija želi da ugasi mladost Srbije, da iz zemlje protera inovacije“, rekao je Vučić.

Kako je sopšteno, veliki protest ovog Udruženja, sa više od 120 hiljada članova, najavljen je danas nakon sednice, kako se navodi, takozvane Radne grupe za analizu i davanje predloga i mišljenja u vezi sa primenom propisa u oblasti taksi prevoza.

„Ova paradržavna struktura ima samo jedan jedini cilj – gašenje Udruženja,“ naglasio je Vučić i dodao da „niko od članova Radne grupe nije prisustvovao sednici, osim Mihajlović i Danijele Vazure“, kao i da su „pored njih bili prisutni Zoranini saborci, zaštitnici taksi kartela, a čak i njegovi predstavnici“.

„Ovo je još jedan dokaz da Mihajlović zloupotrebljava Vladu Srbije, njene odluke i zvanične organe. Paradržavne strukture kojima rukovodi Mihajlović osnovane sa ciljem da se zaštiti taksi mafija u Beogradu neće uspeti u kršenju zakona i nasilnom sprovodjenju interesa različitih kartela“, navedeno je u saopštenju Udruženja gradjana „CarGo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar