U trendu

Čavušoglu negirao postojanje službenih informacijama o srpskim snajperistima u Turskoj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Amsterdamu s ministrima spoljnih poslova Hrvatske i Turske, Mirom Kovačem i Mevlutom Čavušogluom, saopštio je MSP.

U razgovoru sa šefom srpske diplomatije, turski ministar Čavušoglu je negirao nedavna pisanja nekih turskih medija da postoje službene informacije o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima u Turskoj.

Čavušoglu je najavio da će Beograd biti blagovremeno obavešten ukoliko tursko ministarstvo inostranih poslova dodje do drugačijih saznanja.

Nekoliko turskih medija je pisalo da Radnička partija Kurdistana, koju Turska smatra terorističkom organizacijom, koristi srpske plaćenike snajperiste u svojim napadima na jugoistoku Turske.

Na sastanku s novoizabranim hrvatskim ministrom Kovačem zaključeno je da treba nastaviti razgovore o jačanju saradnje na bilateralnom i regionalom planu, navodi se u saopštenju.

Dačić se sa kolegama sastao na marginama neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU i zemalja kandidata za članstvo na kojem se razmatraju mere za zaustavljanje izbegličke krize.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar