najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čelnici Beograda: Tužilaštvo nadležno za slučaj Savamala

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da se u gradskoj skupštini može razgovarati o rušenju objekata u Savamali kada tužilaštvo završi istragu.

„Kada se tužilaštvo obrati javnosti tada ćemo i mi razgovarati. Nije u redu da mi kao Skupština grada ili Gradsko veće vršimo pritisak na tužilaštvo“, rekao je Nikodijević novinarima u Skupštini grada.

On je kazao da u državi postoje institucije koje su nezavisne iako je problem mnogima da to shvate, jer nekada tužilaštvo nije bilo nezavisno.

„Sada više nije tako. Nezavisne institucije rade svoj posao. Niko ne beži od odgovornosti“, rekao je Nikodijević.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da nema nikakvih informacija iz tužilaštva i da ne zna da li je neko ispitivan o slučaju Savamala.

Na pitanje da li je u gradskoj upravi sprovedena istraga, Vesić je rekao da nije i da je tužilaštvo nadležno da vodi istragu.

„Kao i vi, čekamo šta će tužilaštvo kazati“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačenik Andreja Mladenović na pitanje zašto se u Skupštini grada ne raspravlja o slučaju Savamala, rekao je da tu nema nikakve mistifikacije i da se ne beži od te teme.

„Mi ne bežimo od te teme pred Skupštinom. Ako postoje elementi krivičnog dela, tužilaštvo će to utvrditi i pokrenut postupak protiv odgovornih. Sve ostalo je politika i politikanstvo“, kazao je Mladenović.

Predlog Demokratske stranke (DS) da se na početku današnje sednice Skupštine grada raspravlja o rušenju objekata u Savamali je odbijen, što je izazvalo polemiku predsednika gradskog parlamenta Nikole Nikodijevića i šefa odbornika DS Balše Božovića.

U noći izmedju 24. i 25. aprila maskirane osobe, uz pomoć bagera, porušile su nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali, pri čemu ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni komunalna policija nisu intervenisali na poziv gradjana.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao je početkom juna da su u taj slučaj umešani ljudi iz samog vrha gradske vlasti Beograda, a Više javno tužilašvo saopštilo je 24. avgusta, četiri meseca od rušenja u Savamali, da istraga još traje i da nema novih informacija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike