Čelnici DS S iz Užica napuštaju DS S, prelaze u SNS

UŽICE – Posle odluke Predsedništva DS S da raskine sve koalicije na lokalnom nivou sa SNS zbog neslaganja sa politikom koju vlasti vodi prema KiM, čelnici DS S iz Zlatiborskog okruga odlučili su da istupe iz te stanke i da politički angažman nastave u SNS.

Predsednik Okružnog odbora DŠ Zlatiborskog okruga Nedeljko Milosavljević i potpredsednik Gradskog odbora DS S Užice i član Glavnog odbora DS S Miodrag Petković kažu da su neprijatno iznenađeni odlukom Predsedništva DS S, a posebno navode da ne razumeju koje su to promenjene okolnosti u pogledu vođenja kosovske politike, imajući u vidu napore koje državni vrh ulaže u odbranu nacionalnih interesa.

„Ovu, za nas neprihvatljivu odluku stranačke centrale, smatramo kao prolazni politički manevar ka saradnji sa ekipom političara koji su okupljeni u takozvani Savez za Srbiju. Posle višedecenijskog bavljenja politikom u okviru DS S ne možemo da učestvujemo i sarađujemo sa onim političarima koji su posebno u periodu 2008-2012. godine vodili neodgovornu i nacionalnu i ekonomsku politiku“, navode u zajedničkom saopštenju.

Pozvali su sve članove DS S sa kojima su se sve ove godine borili za, kako kažu, dobrobit Užica, Zlatiborskog okruga i Srbije, da „ne veruju lažnim spasiteljima iz tajkunsko-lopovskog saveza“ i da slede njihov put.

„Doneli smo odluku o istupanju iz DS S, a naš dalji politički angažman upravo opredeljuje borba za nacionalne interese za koje smo se i do sada zalagali i koju jedino možemo nastaviti u okviru SNS, u timu ljudi koje predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, naveli su u zajedničkom saopštenju.

Ranije danas i odbornik DS S u Skupštini opštine Mali Zvornik Jovo Rogan saopštio je da se ne slaže sa odlukom centrale stranke o raskidu koalicije na loklanom novou sa SNS „kao ni sa ulaskom u Savez sa Đilasom i Jeremićem“ i dodao da će nastaviti da podržava politiku Aleksandra Vučića.
DS S odlučila je na sednici predsedništva da raskine koalicije na lokalnom nivou sa SNS, jer se ne slaže sa politikom prema KiM, a ne isključuju ni eventualni ulazak u Savez za Srbiju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike