Cilj novog aranžmana s MMF ekonomski rast, veći prihodi građ

BEOGRAD – Reforma javnih preduzeća jedan je od važnih poslova vlade, rekla je za RTS premijerka Ana Brnabić, navodeći da je upravo zbog toga i stečaj Azotare, da zbog toga vlada pokušava da nađe strateškog partnera za MSK, ali je dodala i da su nekii problemi već rešeni.

„Rešili smo problem Železnice, Galenike, IMT-a, rešili smo problem Magnohroma, 14. Oktobra, dakle nastavljamo sada sa Ikarbusom“, kazala je juče Brnabić.

Za te poslove, napomenula je, ne postoje određeni rokovi, ali je svakako rešavanje problema državnih preduzeća deo novog aranžmana sa MMF-om.

„Kako su ciljevi prethodnih aranžmana bili finansijska stabilnost, makroekonomske reforme, fiskalna stabilnost, disciplina, tako je cilj novog aranžmana sa MMF-om ekonomski rast i povećanje prihoda za građane Srbije“, poručila je Brnabić.

Govoreći o izgradnji jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Brnabić je navela da je u prvu fazu od 1.587 stanova sada uključena i Sremska Mitrovica gde, kako kaže, postoji i potreba i već sređena lokacija.

„Tako da možemo u ovoj godini da počnemo. Mi ćemo u septembru krenuti izgradnju u Nišu i Vranju, nakon toga u svim ostalim lokalnim samoupravama do kraja godine i fazno“, kaže predsednica Vlade.

Dodala je da se sa Komisijom za izgradnju stanova razgovara o tome kakav je napredak u okviru prve faze, ali i da počinju dogovori o dodatnim planovima za drugu fazu, koju čini 5.203 stana za pripadnike službe bezbednosti.

„Očekujem sa nestrpljenjem septembar i polaganje kamena temeljca“, dodala je premijerka.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike