U trendu

Članovi Lokalnog fronta nastavili put, cilj im je da danas dodju do Ljiga

Šest članova Lokalnog fronta iz Kraljeva nastavilo je danas put pešice do Beograda i u 13 časova bili su kod planine Rudnik, u selu Zagradje.

Predstavnik Lokalnog fronta Predrag Voštinić kazao je agenciji Beta da im je za danas cilj da dodju do Ljiga i tu da prenoće.

On je kazao da jedan od članova ekipe ne oseća dobro, da je dobio grčeve od zime u nozi i lombalnom delu.

„Prilično nepripremljeni smo krenuli na ovaj put, zagrizli smo prvi dan veliki zalogaj. Pešačili smo iz Kraljeva do Gornjeg Milanovca, a to je ozbiljna vežba i za ljude u dobroj formi“, rekao je Voštinić.

On je kazao da im podrška gradjana daje snagu, kako ona koju dobijaju na društvenim mrežama, tako i od ljudi koji ih prepoznaju na ulici, pozdravljaju i sviraju iz kola.

Dodao je i da je jedno policijsko vozilo uvek u blizini njih.

„Mi nismo tražili policijsku pratnju, ali je imamo u slučaju da se nešto dogodi. Pratila nas je čačanska, sada će policija iz Ljiga, i tako smenjuju se. Nisu nametljivi, s vremena na vreme vidimo policijsko vozilo“, kazao je on.

Članovi ekipe Lokalnog fronta krenuli su juče u 10 časova iz Kraljeva, kako bi 16. januara došli u Beograd i prisustvovali mirnom skupu koji se organizuje povodom godišnjice ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Oni su juče oko 18 časova stigli u Gornji Milanovac, gde ih je dočekalo oko stotinak gradjana koji su protestovali u znak podrške demonstracijama u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.