U trendu

Članovi odbora raspravljali o smeni Martinovića

Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je na sednici, koju je zakazao zamenik predsednika Odbora Nenad Konstatinović na zahtev trećine članova i zamenika članova Odbora, razmatrao predlog o smeni predsednika odbora Aleksandra Martinovića zbog kršenja poslovnika i zakona.

Zamenik predsednika odbora Nenad Konstatinović rekao je da je Martinović grubo prekršio poslovnik i zakon, kada u četvrtak na sednici odbora nije dozvolio članovima odbora da govore.

„Srpska napredna stranka uradila je sve da se poslanici ućutkaju i da im se zabrani da udju u salu u skupštini. Oni ne poštuju drugo mišljenje“, rekao je Konstatinović.

Prema njegovim rečima, današnja sednica zakazana je u skladu sa poslovnikom i zahtev da sednica bude održana potpisalo je šest članova odbora, odnosno njihovih zamenika.

On je rekao da nema kvoruma za glasanje, ali da ima za raspravu.

Zahtev da sednica bude održana upućen je u petak i sednica je zakazana u najkraćem roku, jer Aleksandar Martinović nije hteo da zakaže sednicu odbora, a ni predsednica parlamenta Maja Gojković.

Članovi odbora najavili su nastavak sednice na kojoj će se glasati o smenjivanju Martinovića.

Sala u kojoj je trebalo da bude održana sednica bila je zaključana zbog čega su Konstatinović i ostali članovi odbora u pratnji novinara otišli kod generalnog sekretara Skupštine po ključ. Obezbedjenje prvo nije htelo da pusti članove odbora Nemanju Šarovića i Milorada Mirčića, uz obrazloženje da je potrebno da provere da li je njihov dolazak najavljen. Članovi odbora su potom dobili ključ.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike