U trendu

Članovi skupštinskih odbora u poseti Bazi „Jug“

BEOGRAD – Članovi skupštinskih Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove posetili danas su jedinice Vojske Srbije na Bazi „Jug“, zajedno sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem.

Tokom posete, članovi odbora imali su priliku da obiđu objekte u Bazi „Jug“, Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije i Poligon za taktičku obuku.

Oni su mogli i da se u razgovoru sa pripadnicima Vojske Srbije uvere u njihovu spremnost, obučenost i sposobnost da odgovore na sve izazove i pretnje bezbednosti, ne samo u Republici Srbiji, već i van njenih granica, gde god Vojska Srbije učestvuje u multinacionalnim operacijama.

Kako se navodi u saopštenju, takođe je izražena snažna podrška predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, naporima koje preduzima na unapređenju sektora bezbednosti, jačanju bezbednosti građana i odlučnoj borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala.

U tom smislu pozdravljena je inicijativa predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije za pooštravanje kaznene politike i izmene krivičnog zakonodavstva, koji na jasan način pokazuju odlučnost države da građanima pruži bezbednost i sigurnost.

Tokom posete, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić uručio je brigadnom generalu Slobodanu Stopi, komandantu Četvrte brigade kopnene Vojske Srbije, plaketu Odbora za doprinos i jačanje sektora bezbednosti, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike