Članovi vlade će se uzdržavati od komentara na hrvatske provokacije

Foto: Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od danas članovi vlade maksimalno da se uzdržavaju da komentarišu negativne izjave koje se iz Hrvatske upućuju na račun Srbije.

„Uzdržavaćemo se ne zato što smo ih se uplašili, već zato što želimo da prestane politika koja hoće Srbiju i Hrvatsku da predstavi kao dve nedorasle i nedozrele države koje svojim izjavama igraju ping pong“, rekao je Vučić na konferenciji u Beogradu.

On je ipak naveo da su on i članovi vlade svojim izjavama prethodnih dana samo štitili interese Srbije, pravo Srba i pravo na dostojanstvo i da stoji iza svega onoga što je do sada izjavljivao, jer je samo govorio istinu o stradanjima Srba u ustaškim logorima Donja Gradina i Jasenovac u Drugom svetskom ratu i hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“ 1995.

„Mi smo govorili samo istinu i štitili smo pravo Srba, a oni neka nastave da pričaju, a mi ćemo da nastavimo da guramo ekonomiji jer dobrim rezultatim možemo da im se suprotstavimo“, rekao je Vučić.

On je kazao i da mu je žao što u Hrvatskoj nisu hteli da pogledaju u oči istini i odreknu se fašističke prošlosti.

„Mi ne tražimo da kažu da je to bio genocid, već očekujemo kajanje i žaljenje za to što se desilo, a ne veličanje deda dželata. Na takvu politiku Srbija neće da pristane“, rekao Vučić.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar