U trendu

Crnadak: Nije rešenje da se takse ukinu samo BiH

BEOGRAD – Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak kaže da nije rešenje da Priština koja je povećala takse na proizvode iz centralne Srbije, ali i BiH, ukine te takse samo jednoj strani, odnosno samo Bosni i Hecregovini.

Crnadak je odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu rekao da nema informaciju da treba da dođe do sastanka između kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića u vezi sa taksama.

“Video sam da na ekspertskom nivou treba da budu određeni razgovori, ali u svakom slučaju, mislim da takva odluka ne bi bila nikakvo rešenje (da se takse ukinu BiH, ali ne i Srbiji)”, rekao je Crnadak.

On je rekao da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem više puta razgovarao o taksama, navodeći da ni Srbija ni BiH ne vode aktivnosti da se takse ukinu samo jednoj zemlji.

“To ništa ne rešava. Prema tome, jedino što može da vrati malo poverenja u regionalni proces, kada je u pitanju Priština, je bez uslova ukidanje taksi i da idemo dalje”, poručio je Crnadak.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike