Crnogorska kuća u Beogradu ulog u zajedničku evropsku budućnost

Predsednici Srbije i Crne Gore Tomislav Nikolić i Filip Vujanović ocenili su da je današnje otvaranje “Crnogorske kuće” u Beogradu, koja će biti korišćena za spoljnopolitičke aktivnosti Crne Gore, simbol odličnih odnosa dve zemlje i najbolji ulog u zajedničku evropsku budućnost.

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Crnogorska kuća u Beogradu koristiće se i za aktivnosti posvećene promociji, obeležavanju i zaštiti crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta, kao i za saradnju sa crnogorskom dijasporom u Srbiji. Objektom će upravljati ambasada Crne Gore u Beogradu.

Na osnovu Sporazuma o ustupanju korišćenja nepokretnosti dve zemlje, Crna Gora je Srbiji takodje ustupila objekat u Podgorici.

Na današnjem sastanku dvojice predsednika, bilo je reči i o daljem unapredjenju odnosa dve države, kao neizostavnog elementa očuvanju trajne stabilnosti i napretka u regionu.

Zahvaljujući na srdačnom prijemu, predsednik Vujanović je iskazao spremnost za jačanje medjusobnog poverenja i saradnje na svim nivoima, stavljajući u prvi plan ekonomsku i saradnju na velikim infrastrukturnim projektima, koji bi predstavljali element u dodatnom približavanju dve prijateljske zemlje.

(Beta)

Ostavite komentar