Daćemo sve od sebe da od Srbije napravimo demokratsku zemlju

Foto: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Briselu da je otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije sa EU „veliki, lep i izuzetno značajan dan za sve gradjane Srbije“.

Vučić je izrazio zahvalnost šefu slovačke diplomatije Miroslavu Lajčaku, evropskom  komesaru Johanesu Hanu i svima u EU koji su podržali put Srbije ka EU.

Rekao je da je pridruživanje EU „starteški put Srbije“ .

„Svesni smo da će na tom putu biti prepreka i teškoća, ali smo odlučni da ispunimo očekivanja i da pokažemo rezultate“, rekao je Vučić.

Vučić je obraćanje počeo na engleskom jeziku a potom nastavio na srpskom rekavši da veruje da će i srpski biti jedan od prihvaćenih evropskih jezika u EU.

„Uveravamo vas da ćemo svoj posao da završimo čuvajući regionalnu stabilnost, unapredjujući manjinska prava i bez pozivanja uvek na reciprocitet daćemo sve od sebe da prednjačimo u tome“, rekao je Vučić.

„Daćemo sve od sebe da od Srbije napravimo demokratsku zemlju i u tome očekujemo široku i iskrenu pomoć EU“, rekao je premijer.

Poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima Srbija-EU o vladavini prava danas su otvorena u Briselu, rekli su danas evropski zvaničnici.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar