U trendu

Dačić: Bez podrške međunarodne zajednice nema rešenja za migrantsku krizu

Bez dijaloga i podrške međunarodne zajednice, nije moguće naći adekvatan odgovor za produbljenu bezbednosnu i migrantsku krizu, izjavio je u Njujorku ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u debati Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o očuvanju mira i bezbednosti na Bliskom istoku i u Severnoj Africi.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, kazao da je Srbija spremna da se uključi u međunarodnu mrežu rešavanja bezbednosnih izazova na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, kako bi se na najbolji način rešila i izbeglička kriza.

„Posledice ovih kriza osećamo svi. Talas migranata iz područja zahvaćenih sukobima nije mimoišao ni Srbiju. Evidentno je da rešenje nije u parcijalnim i lokalno ograničenim koracima, već u saradnji i koordinaciji na širem međunarodnom planu, i da je jedino pravo i efikasno rešenje stabilizacija kriznih područja, pre svega Bliskog istoka i Severne Afrike“, izjavio je Dačić. 

On je kazao da Srbija ne može sama da se nosi sa izbegličkim problemom jer je u nju od početka ove godine do 22. septembra ušlo 170.000 izbeglica, a samo 500 zatražilo azil.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.