U trendu

Dačić: Burundi povukao priznavanje nezavisnosti Kosova

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je Burundi povukao priznavanje nezavisnosti Kosova.

Dačić, koji je nedavno boravio u poseti Burundiju, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu da je ta zemlja povukla „priznavanje nezavisnosti Kosova“.

Prema njegovim rečima, Burundi je povukao priznavanje nezavisnosti Kosova pre dva dana, ali je ministar spoljnih poslova danas odlučio da prenese vest na desetogodišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti.

„Ovo je za dan nezavisnosti takozvanog Kosova čestitka iz Burundija“, rekao je Dačić i dodao da odluka Burundija pokazuje koliko je „krhka kosovska nezavisnost“ i koliko su lažni podaci koje vlasti u Prištini pokazuju svojim gradjanima.

Dačić je dodao da povlačenje priznavanja nezavisnosti Kosova pokazuje da „se bez dogovora sa Srbijom to pitanje ne može rešiti“.

Srpski ministar je ocenio da je proglašenje nezavisnosti „neuspeli eksperiment i nasilje nad Srbima i medjunarodnim pravnim poretkom“.

Kosovo danas i sutra slavi desetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti odlukom svoje Skupštine 17. februara 2008. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.