U trendu

Dačić i senator Kadik o boljoj saradnji Srbije i Francuske

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je očekivanje da će saradnja Srbije i Francuske biti još bolja nakon posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji krajem ove godine.
Tokom posete člana Odbora za spoljne poslove francuskog Senata Olivijea Kadika, Dačić je konstatovao vidan napredak u pogledu intenziviranja političkog dijaloga i unapređenja bilateralne saradnje na ekonomskom planu u poslednjih godinu dana, odnosno od posete Olivijea Kadika u novembru prošle godine.

Podsećajući da su Srbija i Francuska strateški partneri i istorijski saveznici, preneo je zadovoljstvo što ne samo ove godine dve države obeležavaju stogodišnjicu prijateljstva, već i naredne godine 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, naodi se u saopštenju iz Dačićevog kabinetaa.

Ministar je takođe zahvalio i na podršci koju Francuska pruža evrointegracijama Srbije.

Senator Kadik je preneo svoje lično zadovoljstvo što su bilateralni odnosi dve zemlje unapređeni i potvrdio istorijsko prijateljetvo dva naroda.

Rekao je i da se nada da će Srbija vrlo uskoro postati član Evropske unije, konstatujući izuzetan doprinos Srbije u oblastima od globalnog i regionalnog značaja poput upravljanja migracijama, učešća u mirovnim misijama i borbi protiv organizovanog kriminala.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike