Dačić na sastanku ministara spoljnih poslova u Parizu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovao je juče u Parizu na sastanku ministara spoljnih poslova takozvanog “Berlinskog procesa”, na kome se razgovaralo o aktuelnim političkim pitanjima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ministri su na sastanku razgovarali o problemima zapadnog Balkana, jačanju regionalne saradnje, rešavanju pitanja migracija, bezbednosnim pitanjima, ali i o saradnji mladih u tom delu Evrope.

Jedna od tema sastanka bila je i procena koliko se toga uradilo na implementaciji projekata iz oblasti infrastrukture i energetike, koji su usaglašeni na samitu o zapadnom Balkanu, održanom u Beču 2015. godine.

Tokom boravka u Parizu, ministar Dačić je s ministrom inostranih poslova Francuske Žan-Mark Eroom zaključio da su bilateralni odnosi dve države dobri, a srpski šef diplomatije je istakao da je Srbija spremna da razvija i unapredjuje saradnju sa Francuskom.

Skup u Parizu smatra se ključnim pripremnim sastankom za samit o zapadnom Balkanu, koji će se održati u Parizu početkom jula, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Ostavite komentar