najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Dačić: Nastaviti saradnju sa SNS

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da je Srbiji neophodna politička stabilnost kako bi se ostvarili ciljevi koje je mandatar Aleksandar Vučić postavio do 2020. godine i da zato treba da se nastavi saradnja SPS-JS sa Srpskom naprednom strankom.

Dačić je u Končarevu kod Jagodine, gde je prisustvovao osvećenju crkve čiji je ktitor lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma, kazao da je sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem razgovarao o “potencijalnoj saradnji na programskom nivou” a ne o funkcijama.

“Mi nismo razgovarali o funkcijama, niti o resorima, niti smo mi to spominjali, niti je premijer to spominjao. Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji na programskom nivou a razgovori će biti nastavljeni kada to premijer bude odlučio, a on je otprilike rekao da će to biti sledeće nedelje”, kazao je predsednik SPS-a.

Dačić je istakao da nije pitanje da li će koalicija SPS-JS ući u vladu već da li će nastaviti saradnju koju su do sada imali sa SNS-om ili ne.

“Mi smo spremni da nastavimo tu saradnju jer mislimo da je to u najboljem interesu Srbije i da time naša koalicija doprinosi političkoj stabilnosti u Srbiji, a uspeha Srbije nema bez političke stabilnosti”, ocenio je Dačić.

On je dodao da je koalicija SPS-JS saglasna sa programom nove vlade koji je mandatar Aleksandar Vučić izneo na sastanku sa predstavnicima tih stranaka.

“Mi smo izneli neka svoja vidjenja šta bi bili prioriteti. Upoznao nas je sa situacijom u regionu, sa situacijom kada je reč o medjunarodnom položaju Srbije i odnosima u svetu. Rekao je da želi da vlada funkcioniše kao jedan tim, da svi budu posvećeni tom cilju i da svi zajedno delimo odgovornost”, naveo je lider socijalista.

Dačić je ocenio i da su tokom četvorogodišnje koalicije SPS-JS i SNS-a postignuti “dobri rezultati” kao i da je Srbija danas, “u pozitivnom smislu veoma drugačija nego što je bila 2012. godine”.

“U tom periodu, Srbija je brzinom munje išla ka ekonomskoj katastrofi. Došlo je do stabilizacije ekonomskih prilika, do konsolidacije javnih finansija, medjunarodni položaj je danas neuporedivo bolji nego što je bio. Napravili smo iskorak i u oblasti evropskih integracija, unapredili smo odnose sa Rusijom i Kinom. Došli smo u situaciju kada smo izronili glavom iznad vode”, dodao je Dačić.

(Beta)

1 komentar
  1. slobodan zivkovic

    Predložio bih gospodina Dragana Markovića Palmu za ministra resora planiranja i očuvanja porodice, koji bi trebalo osnovati zbog bele kuge koja se u Srbiji širi velikom brzinom. Gospodin Palma je svojim delovanjem na području Jagodinskog kraja mnogo učinio da se taj problem mnogo ublaži, a učinio bi to i na području cele naše srpske domovine. Ne ulazim u njegovo ideološko opredeljenje, ali kao ktitor nove srpske crkve, on je pokazao svoju pravu veru, zbog čega je i dobio visoki orden Srpske Pravoslavne Crkve na čemu mu čestitamo od srca. Porodica Živković iz Sidneja.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike