U trendu

Dačić: Papua Nova Gvineja povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova

Ministar spoljnih polsova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Papua Nova Gvineja poništila odluku iz oktobra 2102. godine o priznanju Kosova kao nezavisne države.

„To je šesta zemlja koja je povukla priznanje. Tih šest zemalja ima površinu od 800.000 kvadratnih kilometara, 25 miliona stanovnika, i ima 6 od 193 glasa u UN“, kazao je Dačić na ceremoniji obeležavanja godinu dana vlade.

On je dodao da se Srbija ne bori protiv Prištine, već protiv onih koji podržavaju Kosovo.

„Ne borimo se mi protiv Prištine, već protiv njihovih mentora i zaštitinika“, kazao je šef srpske diplomatije

(Beta)

2 komentara
  1. Vladimir Urosevic

    pokajte se za sve greske politicara od 1999 godine i vratite krvljom placen sporazum i rezoluciju 1244.Da podsetim na sporazum. Kosovo je sastavni deo Srbije. Svako svojoj kuci KFOR cuva bezbednost svakog gradjana Po potrebi 1000 SRB vojnika Terorist i kriminal bi se tako progonio lako. Srbija momentalno sve ustupke od posle 1999 da povuce sa obrazlozenjem ti njega medom on tebe kamenom.Ne vredi

  2. Vladimir Urosevic

    .Bravo gospodine Dacicu cestitam nam.Po mom skromnom misljenju,povucite potpis u briselu,sve ce krenuti uzvodno.Najbolje znate sa kakvom elitom briselskom i strazburskom (koga ni evropski narodi ne glasaju u stvari ih ne interusuju) pregovarate.Dok mi budemo radili ni ekonomski nismo im zavisni,jer kod njih sutra moze neko izvuci steker iz struje pa haos.Iako smo beda postali,vratite nam ponos,mi cemo raditi i napredovati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike