najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dačić: Platforma o poglavlju 35 neprihvatljiva i za pojedine zemlje EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je platforma o otvaranju poglavlja 35 koje se odnosi na normalizaciju odnosa s Prištinom dokument koji neće biti usvojen, jer njegov tekst nije prhvatljiv za sve zemlje Evropske unije.

“EU nema jedinstven pristup nezavisnosti Kosova. Ovaj dokument treba da usvoje sve zemlje članice EU, a to znači da on neće biti prihvatljiv za zemlje koje nisu priznale nezavisnost ukoliko u bilo kom domenu bude išao van statusne neutralnosti”, rekao je Dačić u intervjuu za list “Alo”.

Istakao je da je pozicija Srbije čvrsta i dodao da je svima poznat stav da Beograd želi normalizaciju odnosa i nastavak dijaloga.

“Poglavlje 35 ne može da bude zamena za dijalog koji je vodi u Brisel”, rekao je Dačić i dodao da Srbija nema nameru da menja svoju platformu na osnovu nekih uslova za otvaranje pojedinih poglavlja, a kojima se nameću uslovi koji do sada nisu postojali.

Govoreći o najavi izbora, Dačić je kazao da se protivi raspisivanju izbora, ali da će podržati odluku premijera Aleksandra Vučića ukoliko reši da raspusti parlament.

“Srbija nema vremena za gubljenje, pa da ide na vanredne izbore, ako ne mora”, poručio je Dačić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike