Dačić pozvao gradjane da se odupru mržnji koju širi desnica

BEOGRAD, 27. februara 2016. (Beta) – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas gradjane da se odupru “mržnji koju širi desnica”, njenim “marševima i pozivima na sukobe”, rekavši da je pravi patriotizam kada se radi za svoju zemlju, kada se bori za fabrike i puteve i kada se želi da ona bude velika po standardu, ekonomiji i dostignućima. 

“Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane. Od mržnje koju širi desnica, ne može da se živi. Ona ne pravi radna mesta, ne zida škole i bolnice, ne dovodi investicije. Mržnja sve to jede i uništava i tera nas da, na kraju, jedemo jedni druge, jer ništa drugo neće ni da nam ostane. Srbija je već dovoljno nenaseljena, nezaposlena i nerazvijena, da bi imala vremena za mržnju”, izjavio je Dačić Beti. 

On je rekao da je Srbiji “potreban rad, a ne rat, gradjenje i stvaranje, a ne rušenje i uništavanje”, kao i da je SPS “najpozvaniji da to kaže”, jer je učestvovao u “svim dogadjajima devedesetih”, za koje je rekao da su bili “neizbežni i zahtevali su da se zemlja brani”.

“Medjutim, devedesete su bile odavno, svet se promenio, Srbija se menja i danas su joj rat i ludilo najmanje potrebni. Mi moramo da oživimo našu zemlju, a ne da nastavimo da je sahranjujemo. Potrebni su nam prijatelji, a ne neprijatelji”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, vojna neutralnost omogućuje Srbiji da “saradjuje sa svima, u našu korist”.

“Zato danas, kada desnica maršira i poziva na sukobe, treba otvoreno reći – pravi patriotizam je kada radiš za svoju zemlju, kada se boriš za fabrike i puteve, kada hoćeš da ona bude velika po standardu, ekonomiji i dostignućima. Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane”, izjavio je lider SPS.

(Beta)

Ostavite komentar