U trendu

Dačić: Prokop je veliki uspeh aktuelne Vlade

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas kao apsolutno nepotrebnu i štetnu svaku polemiku i svadju oko železničke stanice Prokop i istakao da je to veliki uspeh aktuelne Vlade.

„To je veliki projekat i završen je, na zadovoljstvo SPS-a u čije vreme je započet, i  SNS-a u čije vreme je završen. Ovo je svakako veliki uspeh ove Vlade Srbije“, kazao je Dačić, a prenosi SPS.

Dve stranke koje čine vladajuću koaliciju razmenile su danas kritike posle izjave počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića o Prokopu.

Dačić je naveo da se polemikama ispušta iz vida suštinsko pitanje, zašto je posle pada Miloševića zaustavljen ovaj projekat, zašto je tadašnji DOS Prokop skinuo sa liste prioriteta i zašto se zbog takvih štetnih odluka izgubila cela decenija.

„Za to nisu krivi ni SPS ni SNS, krivi su oni koji se i sada okupljaju u neki novi DOS, što potvrdjuje da oni ništa dobro ne mogu doneti Srbiji. I zato sam ubedjen da će Vlada nastaviti da radi i posle izbora u istom sastavu, jer je to u najboljem interesu Srbije, što pokazuje i otvaranje stanice Prokop“, kazao je Dačić.

Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) samo prekrečila Prokop, na šta je funkcionerka naprednjaka Zorana Mihajlović oštro kritikovala socijaliste.

Ona je Mrkonjiću poručila da bi „Prokop bio završen da se on više bavio svojim poslom, u svom prethodnom ministrovanju, koje je trajalo dugi niz godina, umesto što je organizovao razne koncerte“.

„Ono što on zove krečenje Prokopa, trajalo je 420 dana, uloženo je 23 miliona evra iz kuvajtskog kredita koji je bio zakočen i nije mogao da se realizuje dok nije došla ova Vlada“, dodala je ona.

Mrkonjić je za današnji Kurir rekao da se ne bi pojavio na otvaranju Prokopa čak ni da je bio pozvan, jer on otvara nove projekte, a ne one ofarbane i sveže okrečene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.