Dačić spreman da odgovara za ono što radi

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je spreman da odgovara za ono što radi, i da, “ukoliko to premijer smatra, više ne bude u vladi”.

“Uvek sam spreman da za ono što radim odgovaram, pa i da ukoliko to premijer smatra, više ne budem u Vladi, pa i zbog nepromišljenih poteza koje su učinili pojedinci iz SPS-a, i za koje snosim komandnu odgovornost”, navedeno je u Dačićevom saopštenju.Dačić je dodao da neće da “obogaćuje ni tabloide ni političku scenu nesvrsishodnim prepucavanjima i teškim rečima”.

“Danima se, pre svega, bavim Uneskom, i mislim da to dovoljno govori o tome da mi je državna, vladina politika danas preča od stranačke. Zbog te politike sam i u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem, sa namerom da se delima, a ne rečima, za nju borim i podržavam”, naveo je Dačić.

Lider SPS-a kazao je da njegova stranka nema dvoličnu politiku.

“Više od tri godine se nalazimo u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om, i za to vreme je na planu unutrašnjih reformi i međunarodne pozicije naše zemlje postignuto više nego u vreme bilo kojih prethodnih vlada. I mi smo ponosni na te rezultate, što potvrđuje i veliki ugled u svetu i u zemlji koji uživa Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem”, kazao je Dačić.

U saopštenju je navedeno i da “SPS ima jedinstven i jasan stav o učešću i podršci Vladi Srbije, i nema nikakvog razloga da izigrava žrtvu, jer svako odstupanje od te politike nanosi štetu, pre svega, SPS-u”.

“I kao što sam najavio, to će biti tema kada se završi glasanje u Unesku o zahtevu za članstvo Kosova, ne zbog Vučića a i SNS-a, već zbog budućnosti SPS-a”, zaključio je Dačić.

Funkcioner socijalista Branko Ružić je na društvene mreže prošle nedelje postavio zajedničku fotografiju sa navijačem koji je u direktnom prenosu utakmice Srbija – Albanija u Beogradu vredjao premijera Aleksandra Vučića, a Dačić je osudio taj postupak.

Ružić se u medjuvremenu izvinio lideru SPS i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ali su socijalisti pod stalnim napadima naprednjaka zbog Ružićeve ove na društvenim mrežama.

(Beta)

Ostavite komentar