U trendu

Dačić: Srbija će uzvratiti istom merom na odluku Hrvatske o Vulinu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas izjavio da će Srbija uzvratiti istom merom na odluku Zagreba da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku.

„Čuli ste da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o tome govorio i precizno rekao: recipročne mere“, rekao je Dačić novinarima nakon otvaranja konferencije „Nove perspektive za Zapadni Balkan – o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU“ u Beogradu.

Na pitanje šta bi mogle da budu recipročne mere – da li će Srbija zabraniti ulazak hrvatskim ministrima, Dačić je kazao da će Srbija uzvratiti istom merom.

„Sutra će Vlada Srbije o tome raspravljati na sednici. Ne znam na koga će se odnositi“, izjavio je ministar, istakavši da „Srbija mora da čuva svoje dostojanstvo“.

Dačić je rekao da bi, „kada bi Srbija postupala logikom Hrvatske, mali broj svetskih lidera mogao da dodje u Srbiju“, s obzirom na to „šta su sve govorili“ o Srbiji, i dodao da ipak „Srbija nije takva“.

„Zašto se bave tim stvarima, naročito zbog toga što Vulin nije hteo da ide na tu manifestaciju?“ u Hrvatskoj, upitao je Dačić.

Dodao je da bi bilo mnogo bolje da Srbija i Hrvatska rade na unapredjenju odnosa, nego da „komplikuju već komplikovane odnose“.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske je 21. aprila saopštilo da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku zbog izjave da o njegovom dolasku u Hrvatsku može odlučiti vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, a nikako hrvatski ministri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar