U trendu

Danas: Basta planira da osnuje pokret Evropski put Srbije

Ministar privrede Rade Basta, koji je nedavno zatražio da Srbija uvede sankcije Rusiji, planira da osnuje pokret Evropski put Srbije, preneo je portal Danas pozivajući se na nezvanične izvore bliske vladajućoj koaliciji.

Po navodima tih izvora, ciljevi budućeg pokreta su „put ka ekonomskom prosperitetu i konačna stabilizacija ekonomije“ uz jasno opredeljenje da Srbija postane članica EU.

„Kada se uzme u obzir činjenica da najveću trgovinsku razmenu Srbija ostvaruje sa zemljama Evropske unije, onda nema dileme zašto je Basta odlučio da formira ovaj pokret koji će se nedvosmisleno zalagati za evropsku Srbiju, državu koja ima jasan put bez skretanja“, rekli su izvori za Danas.

Ministar privrede član je Jedinstvene Srbije (JS) koja je godinama u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i deo je vladajuće većine ali su se od njegove izjave o uvođenju sankcija Rusiji ogradili lideri JS i SPS, Dragan Marković Palma i Ivica Dačić, kao i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić.

Danas je preneo i da trenutno nije poznato da li bi se Bastin pokret izdvojio iz koalicije JS-SPS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.