U trendu

Danijelson: Nema plana B, budućnost Srbije je u EU

Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji i nema sumnje u to da je EU čvrsto posvećena evropskom putu Srbije, izjavio je generalni direktor za proširenje Evropske komisije Kristijan Danijelson.

On je uoči posete Beogradu izjavio za „Politiku“ od četvrtka da mora da pohvali Srbiju „zbog dobrog napretka ostvarenog do danas“.

Navodeći da je Srbija do sada otvorila šest pregovaračkih poglavlja, a jedno i zatvorila, Danijelson je ocenio i da rad na ostalim poglavljima „napreduje stabilnim tempom“.

„Dobri su izgledi da će nekoliko njih biti otvoreno u 2017. godini, uključujući i ona na medjuvladinoj konferenciji planiranoj za 27. februar“, kazao je funkcioner Evropske komisije. 

Danijelson će tokom dvodnevne posete Srbiji razgovarati s ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, ministrom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandrom Vulinom, šefom diplomatije Ivicom Dačićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Zvaničnik EK će održati sastanke i s ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, šeficom pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU Tanjom Miščević, komesarom za izbeglice Vladimirom Cucićem, kao i sa članovima skupštinskih odbora za spoljne poslove i evropske integracije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.