U trendu

Danijelson: Srbija i EU partneri na istom zadatku

Generalni direktor Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson rekao je danas u Beogradu su Srbija i Evropska unija partneri na istom zadatku i da je saradnja tokom migrantske krize primer dobre saradnje.

„Mi u EU smo impresionirani načinom na koji Srbija rešava problem migrantske krize“, rekao je Danijelson i uručio ključeve 82 vozila Ministarstvu unutrašnjih poslova i 24 vozila Komesarijatu za izbeglice.

On je kazao da je EU od početka krize donirala Srbiji 50 miliona evra i dodao da EU podržava ekonomske reforme u Srbiji, kao i reforme u obrazovanju i da je najveći donator u Srbiji, jer je od 2007. godine donirala oko dve milijarde evra bespovratnih sredstava.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da EU prepoznaje potrebe Srbije, kada je reč o uskladjivanju standarda pre ulaska u EU, a da je prioritet MUP-a osavremenjavanje voznog parka.

On je kazao da su vozila, koja su donacija EU, namenjena i graničnoj policiji, koja je od početka krize uhapsila 2.300 krijumčara ljudi.

Komesar Vladimir Cucić rekao je da Srbija „čvrsto stoji“ na evropskom putu i da je tokom migrantske krize pokazala da je humana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar