U trendu

Dejan Pavlović: Padobranci odbili da asistiraju policiji u Nišu

Dejan Pavlović, predsednik sindikata „Sloga“ zaposlenih u Ministrarstvu odbrane i Vojsci Srbije (VS) potvrdio je za portal Nova.rs da je 63. padobranska brigada Vojske Srbije sinoć odbila da bude angažovana na suzbijanju demonstracija.

Prema nezvaničnim podacima do kojih je sindikat Sloga u VS došao, ministar odbrane Aleksandar Vulin hteo je da angažuje pripadnike 63. padobranske brigade jer MUP nije imao dovoljno ljudi u Nišu.

„Pripadnici Žandarmerije otišli su za Beograd i tada je zatražena asistencija VS, ali su to pripadnici 63. padobranske brigade odbili“, rekao je Pavlović za Nova.rs.

On je osudio izjavu ministra odbrane Vulina da na silu treba odgovoriti silom.

„Ta njegova izjava gura Srbiju u gradjanski rat. Narod je deo vojske i vojska je deo naroda i neće služiti u isterivanju nečije političke volje. Pozivam sve pripadnike Vojske Srbije da ukoliko dobiju naredjenje da učestvuju u razbijanju demonstracija, da takvo naredjenje odbiju“, poručio je Pavlović.
On je kazao da su mu pripadnici vojske decidirano rekli da će odbiti svako takvo naredjenje i da vojska ima mnogo više razloga da stane uz te gradjane, a ne preko puta njih.

„Vojska nema topli obrok, regres, plaćene prekovremene sate, nisu naplatili ni dnevnice za angažovanje tokom pandemije… Plata je ispod zakonskog minimuma“, objasnio je Pavlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)