U trendu

Demonstranti iz Novog Sada sutra dolaze u Beograd na protest

Učesnici protesta „Protiv diktature“ u Novom Sadu poručili su danas da će se sutra u Beogradu pridružiti velikom protestu koji Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ organizuje povodom prve godišnjice još nerazjašnjenog rušenja zgrada u četvrti Savamala.

„Sutra je veliki protest u Beogradu i dobro bi bilo da nas što više ode u Beograd na protest“, rekao je danas na 16. protestu u Novom Sadu Miran Pogačar i pozvao gradjane da se pridruže i sindikalnim protestima za 1. maj.

Dodao je da će sutra u Beogradu biti razgovora i o budućnosti aktuelnih protesta. „Postigli smo rezultate, izašli smo na ulice, pokazali smo da nas ima, da se ne plašimo i da nećemo da ćutimo“, rekao je Pogačar.

On je ocenio da su jučerađnji lokalni izbori u nekoliko opština Srbije „još jednom pokazali nasilnu prirodu aktuelne vlasti“.

„Ti izbori su opet protekli u znaku batinaša u crnim džipovima, koji obilaze sva biračka mesta i zastrašuju ko god misli drugačije. Mi nećemo da trpimo ovu vlast!“, kazao je Pogačar.

Oko 150 učesnika protestne povorke u Novom Sadu nosilo je transparente „Protiv sistema“, „Učiteljice su uz studente“, „Ko misli da mu je dobro neka trpi“, „Da li te je učiteljica tako učila“, „Besplatno zdravstvo“.

Imali su i crvenu zastavu s natpisom „Proleteri svih zemalja, ujedinite se“ i zastavu – Katalonije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.