U trendu

Dijalog u Briselu za punu nezavisnost Kosova

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković-Ivić ocenila je danas da dijalog Beograda i Prištine u Briselu nije ništa drugo nego razgovor sa delegacijom „samoproglašene Republike Kosova o daljim zajedničkim koracima na uspostavljanju potpune kosovske nezavisnosti“.

„Učestvujući u tom procesu i sklapajući neustavne i za državu dugoročno pogubne sporazume Vlada Srbije saučestvuje u teritorijalnoj dezintegraciji Srbije, naivno očekujući ispunjenje obećanja Evropske unije da će, za uzvrat, otvoriti prva pregovaračka poglavlja o pristupanju Srbije EU“, ocenila je Rašković-Ivić u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da izjave date posle sastanka kojima se, kao i prilikom potpisivanja Briselskog sporazuma, „briselskoj predstavi pripisuje karakter epske psiho-drame i ističe junačka odbrana srpskih interesa tokom ozbiljnih, teških i mučnih pregovora“, imaju za cilj da od srpske javnosti sakriju jednostavnu istinu – predaju se Kosovo i Metohija i Srbi koji na njemu žive, zarad lažne nade o ulasku u EU.

„Srpska delegacija u Briselu, umesto režiranja predstave kojom srpski narod opet želi da prevede žednog preko vode, morala se pridržavati Ustava i zakona Srbije koji jasno kažu da su Kosovo i Metohija i srpska imovina neotuđivi deo države Srbije. Oni koji državu danas vode, opijeni vlašću i materijalnom dobiti, zastrašeni ucenama, trgovci delom teritorije Srbije i sopstvenog naroda, čuli su ponovljenu jasnu poruku Nemačke – dajte sve ni za šta!“, navodi se u saopštenju DSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.