U trendu

Direktor Elektroprivrede Srbije čestitao Dan rudara

BEOGRAD – V. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, Milorad Grčić, čestitao je danas Dan rudara, ukazujući da njihov predani rad predstavlja oslonac stabilne proizvodnje uglja i električne energije u Srbiji.

„Za težak posao se kaže da je rudarski, ali samo rudari znaju koliko je truda, snage, znanja i požrtvovanosti potrebno da bi se uspešno uradio taj posao, da bi građani i privreda Srbije bili energetski sigurni, svakog dana u godini, i danju i noću, po velikim vrućinama i hladnoćama, kiši i blatu“, ističe se u čestitki.

Grčić je ukazao da se svake godine oko 70 odsto električne energije proizvede iz uglja koji na površinskim kopovima EPS-ovi ogranaka „Kolubara“ i „Kostolac“. Rudari EPS-a su za šest meseci 2018. godine otkopali oko 16,6 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana.

„Svestan važnosti vašeg posla želim da vam poručim da stručni, vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u. Zahvaljujem vam se u ime Elektroprivrede Srbije i želim vam dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu uz rudarski pozdrav – srećno“, poručio je Grčić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike