U trendu

Direktor EMS-a:Nisam tražio mito od CWP, spreman sam da idem na poligraf

Generalni direktor Javnog preduzeća Elektromreže Srbije (EMS) Nikola Petrović danas je izjavio da je spreman da ide na poligraf, kako bi dokazao da su netačne informacije da je tražio mito od dva miliona evra da bi američka firma Continental Wind Partners (CWP) bila priključena na mrežu EMS-a.

Predsednik Pokrajinske vlade i lider Demokratske stanke Bojan Pajtić potvrdio je danas da je transkript razgovora između njega i Lidije Udovički, supruge vlasnika firme CWP i sestre ministarke državne državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički, koji je objavljen u pojedinim medijima, autentičan i da je vođen pre više od godinu dana.

U tom ragovoru, kako je objavljeno, pominje se da je direktor EMS-a Nikola Petrović tražio „reket“ od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS.

„Bedni ljudi u svom bednom navodnom razgovoru mogli su da kažu i da sam nekog svojeručno ubio, ali ja imam  predlog za njih: ako je istina da su takav razgovor vodili i ako je gospođa Lidija Udovički zaista izjavila ono što stoji u pomenutom transkriptu, zahtevam da kažu vreme, mesto i ime i prezime osobe od koje sam navodno to tražio kako bih mogao da podnesem krivičnu prijavu protiv samog sebe“, naveo je Petrović u saopštenju.

Kako je dodao, „u suprotnom, ja ću podneti prijavu protiv gospođe Udovički za krivično delo neprijavljivanja izvršenja krivičnog dela“.

Nedavno su beogradski mediji objavili da su brat i kum premijera Srbije Aleksandra Vučića, Andrej Vučić i Nikola Petrović, pokušali da reketiraju američku firmu CWP, a kritike su uputili i američki zvaničnici.

CWP je nameravala da u Srbiji gradi vetropark kod Kovina, ali je republička vlast prošle godine poništila građevinsku dozvolu za taj objekat koju je izdala vlast u Vojvodini, obrazlažući da je to nadležnost EMS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.