U trendu

DIS bolnici u Kraljevu poklonio opremu vrednu 870.000 dinara

KRALJEVO – Domaći trgovinski lanac DIS, koji se pre dva meseca pridružio humanitarnoj akciji za očuvanje zaštitne sredine Privredne komore Srbije u kojoj se od svake prodate plastične biorazgradive kese deo novca donira bolnicama, danas je uručio donaciju Opštoj bolnici „Studenica“ iz Kraljeva.

DIS od svake prodate kese, polovinu novca, odnosno jedan dinar, donira u humanitarne svrhe. Tokom drugog meseca od početka akcije, prikupljeno je 870.000 dinara.

Direktoru bolnice u Kraljevu Zoranu Mrviću, donaciju je danas uručio Ljubiša Lukić, direktor marketinga kompanije DIS.

„Odlučili smo se da podržimo bolnice u Smederevskoj Palanci, Kraljevu i Vršcu. Već smo dodelili donaciju bolnici u Smederevskoj Palanci i danas bolnici u Kraljevu. Drago nam je da možemo da uručimo donaciju i pomognemo u kompletnom opremanju Dečjeg odeljenja bolnice. Nastavljamo sa akcijom i sledećeg meseca će donaciju dobiti bolnica u Vršcu“, rekao je Lukić.

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „Studenica“ iz Kraljeva zahvalio se kompaniji DIS na donaciji i uz pomoć nje je kupljen aparat za očno odeljenje.

„Donacija u vrednosti od 870.000 dinara, pretvorena je u opremu za našu bolnicu. Kupljen je auto ref-keratometar, aparat za dijagnostiku na očnom odeljenju, naročito za dečji uzrast. Prestali novac je uložen u nabavku posteljina za bolnicu“, rekao je Mrvić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.