DJB: Kada će semafori u Zrenjaninu biti ispravni?

Iz Gradskog odbora Dosta je bilo (DJB) u Zrenjaninu ukazali su danas na probleme nastale zbog toga što semafori u tom gradu ne rade dobro i upitali nadležne ko je kriv za takvu situaciju.

Član Gradskog odbora DJB Lazar Sekulić ukazao je da svetlosne signalizacije ili nema na nekim raskrsnicama ili je ona potpuno neuskladjena i da takva situacija, pogotovo u saobraćajnim špicevima, dovodi do stvaranja nepotrebnih gužvi, a s druge strane, poseban je problem na pešačkim prelazima.

Sekulić je naveo i da osim što neuskladjena i pokvarena svetlosna signalizacija zbunjuje i vozače i bicikliste i pešake treba naglasiti da takvo stanje sa semaforima u gradu i te kako utiče na bezbednost u saobraćaju.

„Kao razlog ovakvog stanja svetlosne signalizacije u gradu nadležni navode to što je sa preduzećem koje je održavalo semafore istekao ugovor, a novi nije sklopljen. Pokret DJB pita nadležne ko je kriv za nastalu situaciju i kako je moguće da ugovor o održavanju svetlosne signalizacije, koja direktno utiče na bezbednost u saobraćaju, ne bude potpisan pre isteka starog?“, naveo je Sekulić.

Upitao je da li će odgovorni zbog tog propusta biti kažnjeni i do kada će se takvi i slični propusti tolerisati samo zato što su oni koji sede na pozicijama na kojima su, pripadnici iste ili stranke sa kojom imaju koalicioni dogovor.

(Beta)

Napišite komentar