U trendu

DJB najavio tužbu protiv Maje Gojković zbog nepostupanja po zahtevima poslanika

Odbijanje Vlade Srbije da dostavi kopiju ugovora o vraćanju migranata kojima je odbijen zahtev za azil u Austriji, a koji je potpisan sa austrijskim zvaničnicima, potvrdjuje da Vlada Srbije sklapa tajne ugovore sa članicama EU o pitanjima od velikog javnog značaja i odbija da javnost upozna sa njihovim sadržajem, ocenio je danas pokret Dosta je bilo (DJB).

Poslanici DJB u Skupštini Srbije uputili su 8. oktobra zahtev ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću preko predsednice Skupštine Maje Gojković da im se dostavi kopija tog ugovora ali, kako se u saopštenju navodi, ni nakon mesec dana nisu dobili odgovor.

„Na taj način Vlada Srbije, uz pomoć predsednice Narodne skupštine, ne samo da krši odredbe Ustava Srbije, već aktivno radi na sistematskoj razgradnji države“, ocenio je DJB.

DJB je najavio da će protiv Maje Gojković podneti tužbu zbog nepostupanja i zahtevati da se ona obaveže na postupanje po zahtevu.

„Pokret će nastaviti da svim raspoloživim pravnim sredstvima insistira na ispunjenju obaveze Vlade Srbije da javnost upozna sa svim ugovorima o migrantima koje je u ime gradjana Srbije potpisala sa različitim EU zemljama, štiteći na taj način javni i državni interes Srbije“, istakao je DJB.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.