U trendu

DJB: Tužilaštvo odbacivanjem Radulovićeve prijave prekršilo zakon

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je Tužilaštvo za organizovani kriminal prekršilo Zakon o javnom tužilaštvu time što je odbacilo krivičnu prijavu Saše Radulovića protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog navodne kontrole narko tržišta u Srbiji.

DJB je saopštio da je tužilaštvo krivičnu prijavu odbacilo pod „očiglednim političkim pritiskom“, a da će Radulovićev pravni tim upotrebiti sva pravna sredstva da obori takvu odluku, koju je okarakterisao kao „sramnu“.

Pokret je naveo da je tužilaštvo bilo dužno da pre odbacivanja krivične prijave sasluša Radulovića, braću Vučić, ali i direktora policije Vladimira Rebića i sekretarku Uprave kriminalističke policije Dijanu Hrkalović, jer su i oni obuhvaćeni prijavom.

Po navodima tog pokreta, tužilaštvo je takodje trebalo da ispita i Veselina Milića, za kojeg se u prijavi navodi da ima dokaze koji, kako se navodi, „nesporno dokazuju da braća Vučić kontrolišu narko tržište preko kriminalaca koje štite od zakona“.

Tužilaštvo je ranije danas saopštilo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka u tom slučaju i da je odluka o odbacivanju krivične prijave doneta posle uvida u spise predmeta istrage koja se vodi protiv Veljka Belivuka zbog teškog ubistva i istrage u vezi ubistva Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog).

DJB je naveo i da dokazi o organizovanom kriminalu za koji optužuju braću Vučić „nisu u spisima, nego u fiokama i na diskovima pripadnika Kriminalističke policije“ i upitao kako je moguće da se za 48 sati pregledaju svi kontakti Stankovića i Belivuka.

„Posle ove odluke tužilaštva jasno je da vlada zakon jačega u Srbiji i da nema pravne države sve dok je vode braća Vučić“, naveo je DJB i naveo da nije začudjen odlukom tužilaštva i optužio specijalnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da je „ortak braće Vučić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar