U trendu

Djilas: Nisam previše omiljen u delu medjunarodne zajednice

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas ocenio je da „nije previše omiljen“ u delu medjunarodne zajednice koji, po njegovim rečima, devet godina ćuti na uspostavljanje neofašizma u Srbiji.

Djilas je u prazničnom izdanju lista Danas upitao zašto devet godina nema reakcije Evrope na „uništavanje svakog ko u Srbiji drugačije misli“.

„Pitam zašto nema reakcije na milijarde evra koje su kroz koruptivne poslove ukradene od srpskog naroda, zašto ćute na činjenicu da su u neke od tih koruptivnih projekata umešane države poput Francuske, zašto ćute na dovodjenje Srbije u finansijsku zavisnost od Kine“, upitao je lider SSP.

Djilas je dodao da i pored nedavne rezolucije Evropskog parlamenta (EP) kojom je osudjeno nasilje nad učesnicima ekoloških protesta u Srbiji i tretman vijetnamskih radnika angažovanih na izgradnji fabrike kineske kompanije Linglong kod Zrenjanina, ne vidi da se „nešto menja“ u odnosu evropskih zvaničnika prema aktuelnoj vlasti u Srbiji.

„Evropa ćuti na stravične napade na Mariniku Tepić i Gorana Markovića, ćuti na medijske harange staljinističkih razmera, ćuti na oslobadjanje (Darka) Šarića, na poništavanje presude (Dragoljubu) Simonoviću. I mnogo im smeta kada ja sve ovo kažem“, naveo je Djilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)