U trendu

Đilas odgovara Vesiću

BEOGRAD – Šef odborničke grupe „Zajedno za Srbiju“ u Skupštini Beograda Dragan Đilas negirao je izjavu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je ranije danas rekao da je u periodu od 2011. do 2013, dok je Đilas vladao PKB, njegovom menadžmentu, koji je došao iz firme najboljeg Đilasovog prijatelja tajkuna, država oprostila više od 55 miliona evra obaveza.

Đilas tvrdi da je država PKB-u otpisala deo obaveza u vrednosti od oko 30 miliona evra.

On, takođe, tvrdi da je PKB za vreme njegovog mandata preuzet sa više od 80 miliona evra duga, računima za struju koji nisu plaćani 14 godina, kao i neplaćenim porezima i doprinosima na plate i bez ijedne investicije u razvoj u prethodnih 25 godina.

On kaže da su tada raskinuti nepovoljni ugovori sa „Imlekom“ za otkup mleka i „MK Komercom“ za šećernu repu, da su izgrađene dve nove najsavremenije farme krava i očišćen veliki broj kanala.

Govoreći o svom imovinskom stanju, koji, kako kaže, zamenik gradonačelnika Goran Vesić stalno pominje, Đilas ističe da je tačno da je 2007. prijavio automobil, ušteđevinu i kuću koja se vodila na njegovu suprugu.

U istoj toj prijavi, kaže Đilas, navedeno je da je on bio suvlasnik kompanije „Multikom – Direct Media“, čiji je godišnji promet, kako navodi, bio 95 miliona evra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike