U trendu

Djilas: Poražavajuće je što je Marko Djurić na važnim državnim funkcijama

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je da je Marko Djurić, „neuspešni student prava“, pokušao da uvredi i omalovaži dva vrhunska profesionalca Ivana Ivanovića i Zorana Kesića tako što ih je nazvao dvorskim ludama.

„Marko Djurić je rekao da su Ivan Ivanović i Zoran Kesić moje dvorske lude. Poražavajuće je da ovakav rečnik koristi neko ko obavlja važne funkcije u državi, ali je isto tako poražavajuće što u odbranu Ivanovića i Kesića niko nije stao“, ocenio je Djilas.

Djilas navodi da se na Ivanoviću crta meta već mesecima zbog letovanja u Hrvatskoj, i da se proglašava ustašom i izdajnikom, a da je Kesić „na tapet“ stigao već posle prve emisije i satiričnog opisa dogadjaja u Crnoj Gori.

„I pored svega toga, broj onih koji su stali u njihovu odbranu može se prebrojati na prste jedne ruke. Većinu čine oni koji nisu nikada ni govorili. Ćute, nadajući se da se njima to neće dogoditi“, kazao je predsednik SSP.

Djilas je rekao da je Marko Djurić o njemu izneo „laži“ da je u vreme obavljanja posla gradonačelnika inkasirao preko 500 miliona evra.

„Umesto da po stoti put demantujem takve laži, imam jedno pitanje za Marka Djurića: ako sam ukrao 500 miliona evra, a ti si Marko pošten čovek koji živi od plate od 1.000 evra, kako si ti onda, Marko, prošlog leta mogao da platiš letovanje u istom hotelu u Grčkoj u isto vreme kada sam i ja, sa porodicom, bio u njemu? I ti, i tvoj drugovi – državni sekretar Boske Stevanović i šef kabineta predsednika Vučića Ivica Kojić. Otkud meni, to je poznato. Ali otkud tebi i drugarima, moraćeš jednog dana da objasniš“, naveo je Djilas.

Povodom najave da će Djurić biti ambasador Srbije u Vašingtonu, Djilas je funkcioneru SNS-a poručio da mu se odlazak ne isplati.

„Vidim spremaš se za Vašington. Realno ti se ne isplati da ideš. Kraj vaše vladavine se bliži. Brže ćeš se vratiti nego što si otišao“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.