Djilas: Potreban jak opozicioni savez, a ne labava koalicija

Nosilac liste „Beograd odlučuje – ljudi pobedjuju“ Dragan Djilas izjavio je danas da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti.

Djilas je za TV N1 ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

„Moj predlog je da se formira jedan savez koji će biti iznad obične koalicije, koji će imati svoja tela, da svaka stranka da svoje ljude, da ima neke programske stvari“, naveo je Djilas i istakao da opozicija gradjanima mora da ponudi programska rešenja – u ekonomiji, zdravstvu, prosveti.

On je za TV N1 rekao da fokus u narednom periodu treba da bude na borbi za fer izborne uslove bez kojih, kako kaže, više nema svrhe izlaziti na izbore.

Djilas je rekao i da ne vidi sebe kao lidera opozicije i da je rezultat koji njegova lista ostvarila na izborima u Beogradu skroman.

Komentarišući inicijativu bivšeg predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića da se formira demokratska unija, Djilas je rekao da će podržati svaku ideju koja vodi ka ukrupnjavanju opozicije, ali ne i da se prave labave koalicije za 45 dana predizborne kampanje, posle čega će svako da krene na svoju stranu i radi za sebe.

Na pitanje zašto nije došlo do ujedinjenja opozicije na beogradskim izborima, Djilas je rekao da to nije pitanje za njega, jer je razgovarao sa svim strankama i pokretima koje je smatrao relevantnim, ali da su neki pojedinci bili sujetni i tvrdoglavi, pa su na kraju ostali ispod cenzusa.

Djilas je rekao i da je za promenu vlasti u Beogradu, na izbore trebalo da izadje bar 850.000 gradjana, dok bi SNS sigurno izgubio vlast da je glasalo 960.000 gradjana.

Djilas je rekao i da će biti odbornik Skupštine grada i da će se boriti za program koji je predstavio.

On je ocenio da je rezultat Demokratske stranke na izborima u Beogradu „tužan“.

„DS je stranka koja je sjajnih stvari uradila, promenila jednopartijski sistem, toliko žrtava je podnela da nije zaslužila da ima samo dva odsto“, rekao je on.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    Hej covece sta si radio za vreme swvog mandata pusti glupe price znzmose odlicno.

  2. Anonimni

    Biliste 12 godina sve ste imali na raspolaganju ali vi niste dosli da vadite srbiju iz blata vec da je gurnete jos dublje i hvala va daleko vam lepa kuca.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike