U trendu

Djilas: Vučić skraćivanjem mandata Vlade na jednu trećinu priznao da je bojkot uspeo

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) najavom vanrednih izbora, odnosno skraćenjem mandata Vlade na jednu trećinu, „priznao da je bojkot uspeo“, saopšteno je iz SSP.

Djilas je u pisanoj izjavi naveo da je „to bio prvi korak u našem planu za smenu ovog režima“.

„Čestitam gradjanima na tom uspehu. Mi nastavljamo sa našim planom, sa svim našim partnerima definisaćemo jasne zahteve za fer i poštene izbore i sa njima ćemo izaći u javnost kada završimo dogovore sa svim protivnicima Vučićevog režima. Ti zahtevi će biti osnov za pregovore pod pokroviteljstvom EU koji će obezbediti slobodni RTS i glasanje bez ucena i pritisaka“, rekao je Djilas.

Lider SSP je naveo i da ta stranka u isto vreme dogovara i saradnju vezanu ze regrutaciju i edukaciju kontrolora koji će sačuvati svaki glas na tim slobodnim izborima.

„Šta god da Vučić kaže on ne može više da sakrije da se Srbija nalazi u političkoj krizi, da je zdravlje naroda ugroženo i da se nalazimo pred ekonomskim kolapsom. Samo svi zajedno udruženi u borbi protiv ludila koje nam prodaju za normalan život možemo državu koju je ovaj režim oteo vratiti narodu. I mi ćemo to uraditi“, kazao je Djilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.