Đilas: Zaštitu prava tražiću na sudu

BEOGRAD – Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je danas da će zaštitu svojih prava traziti na sudu, povodom, kako je naveo, isfabrikovang slučaja „Garaža“.

On je naveo da je garažu u Požarevačkoj ulici dobio na korišćenje dva meseca pre nego što je izabran za gradonačelnika Beograda, da jju je redovno plaćao više od 10 i po godina i demantuje da je pregradio protivpožarni put.

On, međutim, dodaje da su tamo pre dve noći nepoznata lica u večernjim satima upala i preturala po njegovim ličnim stvarima, „što je sve zabeleženo na kamerama i predato policiji uz krivičnu prijavu“, kao i da mu je odnet automobila sa parking mesta za koje je regularno platio nadoknadu za decembar.

„Parking servis“ je u četvrtak sopštio da je otkazalo ugovor firmi „Multikom“, u vlasništvu Dragana Đilasa, o korišćenju jednog parking mesta u garaži u Požarevačkoj, jer je utvrđeno da su pregradili deo javne garaže i nezakonito koristili još tri parking mesta.

„Istragom koju je sproveo ‘Parking servis’ utvrđeno je da je firma Dragana Đilasa, ‘Multikom’, bespravno koristila tri parking mesta protivno odredbama Ugovora o zakupu“, stoji u saopštenju.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u petak da će protiv Đilasa, odnosno njegove kompanije, biti podneta tužba za nadoknadu štete jer je neovlašćeno koristio javnu garažu i zatvorio protivpožarni izlaz.

„Đilas je pokušao da otme javnu garažu, kao što deci oteo Pionirski grad i tamo napravio prvi rijaliti program „Velikog brata“. To pokazuje kako on razume šta je javna svojina“, rekao je Vesić za TV Pink.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike