Đorđević: Cilj izmena nije da se nekome smanje davanja

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je cilj izmena Zakona o socijalnoj zaštiti da bude efikasniji, a ne da se bilo kome smanje ili ograniče socijalna davanja.

Ministar je napomenuo da je javna rasprava održana u svim gradovima, te da bi, pre kritike, trebalo sačekati konačnu verziju predloga.

Đorđević je, komentarišući kritike na predložene izmene Zakona o socijalnoj zastiti, rekao da je namera da se izradi moderan zakon, koji bi bio funkiconalan.

Zato je, dodaje, pokrenuta inicijativa da zakon dobije “šire primedbe“, i da je zato bila održana javna rasprava u svim delovima Srbije, a stručna javnost dala mišljenje.

„Onda sam primetio da postoje neki subjekti u državi, koji su već ‘a priori’, pre nego što je Ministarstvo zauzelo stav o primedbama, izašli sa kritikama, što nije u duhu demokratije. Ministarstvo tek treba da zauzme stav o primedbama i kada predlog uđe u međuresornu proceduru, možemo da pričamo da li je dobar ili ne“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

Podvukao je da izmene zakona ne idu u pravcu da se bilo kome smanje ili ogranične neka socijalna davanja, već je ideja efikasniji rad i bolje funkcionisanje Centara za socijalni rad.

„Sačekajte da vidimo kako će predlog da izgleda, spreman sam da odgovorim novinarima za sve što budemo prihvatili“, zaključio je Đorđević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike