Đorđević i ambasador Meksika o daljoj saradnji

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Meksika Markom Antoniom Garsija Blankom i preneo pozitivne utiske nakon nedavnog boravka u Meksiku.

Đorđević je ponovio značaj nedavno potpisanog Memoranduma o razumevanju u oblasti rada i zapošljava između resornih ministarstava Srbije i Meksika i istakao da pored toga što predstavlja dokaz istinskog prijateljstva i saglasnosti stavova dveju zemalja, Memorandum pruža mogućnost za intenzivniju saradnju i razmenu iskustva u oblasti tržišta rada.

Takođe, istakao je da je sledeći zajednički zadatak pospešivanje saradnje na ekonomskom planu, te povećanje obima obostranih investicija i u tom cilju najavio organizaciju zajedničkog događaja koji bi bio odlična prilika za informisanje poslovnih zajednica, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ambasador Blanko naglasio je da će ambasada biti maksimalno angažovana oko pomenutih predstojećih zajedničkih aktivnosti i dodao da je da je formalizacijom saradnje u oblasti rada i zapošljavanja napravljen značajan korak ka daljem učvršćivanju bilateralnih odnosa.

Preneo je pozitivne utiske i meksičke strane, ali izrazio i lično zadovoljstvo zbog uspešne Đorđevićeve posete Meksiku.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike