U trendu

Đorđević i Drljača: Dobra saradnja Srbije i BiH

BEOGRAD – Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je danas da je saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine na zadovoljavajućem nivou, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u različitim oblastima.

Kako je navedeno u saopštenju iz njegovog ministarstva, Đorđević je u razgovoru s ministrom za rad i socijalnu politiku Bosne i Hercegovine Veskom Drljačom posebno
istakao da je Prva regionalna ministarska konferencija „Inicijativa za socijalnu dimenziju“ za zemlje Zapadnog Balkana, koja je održana u utorak, imala veliki značaj za jačanje bilateralne saradnje.

„Naše dve zemlje suočavaju se s mnogim zajedničkim problemima, a razmena iskustava u njihovom rešavanju ima veliki značajĆ, dodao je Đorđević.

Ministar Drljača se saglasio se ministrom Đorđevićem o značaju Konferencije i mogućnosti da zemlje Zapadnog Balkana pristupe delu sredstava iz Evropskog socijalnog fonda i naglasio da je Srbija pravi primer pokretača saradnje u ovoj oblasti na regionalnom nivou i da se nada da će ostale zemlje regiona nastaviti sa organizacijom konferencija u oblasti socijalne dimenzije evropskih integracija na istom nivou, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike