Đorđević i Hočevar o nastavku saradnja sa Karitasom

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom o nastavku saradnje Ministarstva i humanitarne organizacije Karitas.

Saradnja bi, prema rečima ministra Đorđevića, mogla da se nastavi potpisivanjem Memoranduma o razumevanju Ministarstva i Karitasa kako bi formalizovali saradnju u oblastima kao što su briga o starima, osobama sa mentalnim smetanjama i ostalim zajedničkim oblastima.

„Imamo potpisan Memorandum u kontekstu pomoći migrantima. Želja nam je da formalizujemo saradnju i u drugim oblastima u kojima Karitas u Srbiji deluje više decenija i nekim novim oblastima kao što su povratnici u kojima postoji kontinuirana saradnja sa socijalnim instituacijama“, rekao je Đorđević.

Na sastanku, kako je navedeno u saopštenju, je predloženo i osnivanje Doma za stare u Beogradu koji bi od samog početka ili postepeno nudio i usluge hospisa budući da su to oblasti u kojima rimokatolička Crkva širom sveta ima bogato iskustvo.

Beogradski nadbiskup predložio je formiranje programa edukacije i definisanje odgovarajuće pravne forme koja bi omogućila proučavanje socijalne nauke svim zainteresovanima, angažovanim u oblasti socijalne zaštite ili uopšte u društveno odgovornim oblastima, a koji bi bio prepoznat od strane nadležnih ministarstava Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike