U trendu

Đorđević i Keulen o saradnji sa EU u domenu migrantske krize

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa zamenicom menadžera Regionalnog poverilačkog fonda EU (MADAD fond) Danijel Keulen i zamenicom šefa Delegacije EU u Srbiji Matejom Norčič Štamcar o nastavku saradnje u domenu migrantske krize.

Keulen je naglasila da je Srbija važan partner EU kada je u pitanju upravljanje migracijama i uspostavljanje okvira za bezbedne, uređene i regularne migracije u cilju regulisanja globalnog upravljanja i koordinacije po pitanju međunarodnih migracija.

Đorđević je istakao da je EU ključni partner Srbije kada je u pitanju proces upravljanja migrantskom i izbegličkom krizom, kao i da je dalji nastavak saradnje neophodan faktor u nastavku uspešnog odgovora Srbije na migracije.

Ukazao je da je saradnja EU i Ministarstva najviše rezultata donela u oblasti pomoći sistemu socijalne zaštite za poboljšanje kvaliteta brige i zaštite ranjivih kategorija stanovništva, posebno maloletnika bez pratnje i zahvalio na tome MADAD fondu.

On je dodao da je pomoć međunarodnih partnera u jačanju kvaliteta socijalnih usluga veoma važna kako bi Srbija nastavila da pruža kvalitetan i aktivan život migrantima i izbeglicama u zemlji, saopštilo je Ministarstvo za rad.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike