U trendu

Djordjević i Pastor o položaju madjarske nacionalne manjine u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je danas sa predsednikom Skupštine Vojvodine i predsednikom Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvanom Pastorom o odnosu Srbije prema pripadnicima madjarske nacionalne manjine.

Kako navodi Ministarstvo rada, Djordjević je kazao da su odnosi Srbije s madjarskom nacionalnom manjinom na visokom nivou i da Vlada aktivno radi na njihovom daljem unapredjenju.

Ministar je rekao da je Vlada Srbije posvećena dobrosusedskoj politici prema svim zemljama u okruženju i da njen rad na poboljšanju položaja manjinskih zajednica u Srbiji, predstavlja primer na koji mogu da se ugledaju sve države.

„Vlada Srbije želi da se svi gradjani Srbije, bez obzira na nacionalnu pripadnost, u njoj osećaju sigurno i bezbedno. Saradnja Madjarske i Srbije je pozitivna i obe države aktivno rade kako u interesu madjarske zajednice koja živi u Srbiji, tako i u interesu srpske zajednice koja u Madjarskoj“, rekao je ministar.

Pastor je kazao da su, zahvaljujući politici Vlade, pripadnici madjarske zajednice poštovana zajednica, a njeni članovi se mogu osećati potpuno bezbedno u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar