U trendu

Đorđević i Purisić o socijalnoj dimenziji EU integracija

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ministrom rada i socijalnog staranja Crne Gore Kemalom Purišićem o socijalnoj dimenziji evropskih integracija i o pokretanju inicijative za pristup delu sredstava Evropskog socijalnog fonda.

Ministar Đorđević zahvalio je svom resornom kolegi na dolasku i učestvovanju na konferenciji „Inicijativa za socijalnu dimenziju EU integracija“, posvećenoj navedenoj temi i dodao da će se dobra saradnja dva ministarstva dodatno unaprediti u budućnosti ćime će se ostvariti još bolji odnosi između dve institucije u cilju dobrobiti građana obe države, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Zemlje Zapadnog Balkana zajedničkim radom i aktivnostima mogu da naprave veliki iskorak u jačanju reformskih procesa neophodnih na njihovom putu ka Evropskoj uniji. Potpisivanje Deklaracije o unapređenju socijalne politike na Zapadnom Balkanu, takođe je od izuzetne važnosti, jer će se time stvoriti preduslov za pristup delu sredstava iz Evropskog socijalnog fonda“, rekao je Đorđević.

Ministar Purišić preneo je svoje zadovoljstvo što je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije iniciralo okupljanje predstavnika zemalja regiona i poručio da će Crna Gora uvek podržati evropske perspektive posebno u oblastima koje su značajne za unapređivanje života građana, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike