Đorđević: Novi zakon mora borcima da obezbedi veća prava

BEOGRAD – Radna grupa za izradu nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica mora biti efikasna, a Ministarstvo rada će posvećeno raditi kako bi se rešili problemi u oblastima odnosa prava i obaveza države prema njima.

Ovo je poručeno s prvog sastanka te radne grupe, kojoj je prisustvovao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, a koja je inače formirana na inicijativu predsednika Republike.

„Prava boraca predviđena novim zakonom ne smeju biti ni u jednom segmentu manja nego do sada, već je potrebno obezbediti uslove i za ostvarivanje njihovih većih prava. Pitanje odnosa prema borcima, vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i njihovim porodicama jeste pitanje odnosa u jednom društvu“, rekao je Đorđević.

Predsednik Radne grupe biće državni sekretar Negovan Stanković, koji će zajedno sa savetnikom ministra za boračka pitanja Sašom Dujovićem koordinirati aktivnostima na izradi novog Zakona.

Na sastanku Radne grupe izrađen je plan aktivnosti i realizacije izrade Nacrta zakona, a ministar je naglasio da je u planu da se Zakon nađe pred poslanicima Narodne Skupštine do kraja godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike