U trendu

Djordjević: Od sutra veći roditeljski dodatak

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Djordjević kazao je da će od sutra krenuti isplata roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete koje bude rodjeno posle 1. jula.

Govoreći o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji stupaju na snagu 1. jula, Djordjević je kazao da će isplata krenuti od 1. jula, jer je tako predvidjeno zakonom.

„Za prvo dete važi od 1. jula 2018. godine isplata. Za drugo i treće dete koje bude rodjeno posle 1. jula isto kreće odmah isplata“, rekao je Djordjević.
 
On je dodao da za drugo, treće i četvrto dete važi isplata od 25. decembra 2017. godine i da će biti napravljen nov način isplate, čime će roditeljima biti nadoknadjeno sve što do sada nije isplaćeno.

Ministar je kazao da su uslovi za ostvarivanje ovih prava obavezna vakcinacija, pohadjanje predškolskog i osnovne škole.

Izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom propisano je da roditelji za prvo dete jednokratno dobiju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12.000 dinara mesečno 10 godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno 10 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.